Dyniowe frytki

Dyniowe frytki

Zdrowy dodatek pozbawiony zatrważającej ilości tłuszczu i innych niezidentyfikowanych składników jest możliwy. Korzystajcie z sezonu i zajadajcie frytki z dyni. Najlepiej smakują zaraz po wyjęciu z piekarnika oprószone solą gruboziarnistą.

Proste i szybkie w przygotowaniu, do tego w pięknym kolorze. McDonald’s może się schować. Serio!

Składniki

  • dynia (ile chcecie)
  • oliwa z oliwek (w zależności od potrzeb, ja na jedną blachę zużyłam 3 łyżki)
  • sól gruboziarnista


Jak przygotowujemy:

  1. Dynię kroimy na słupki. Układamy na blasze i skrapiamy oliwą z oliwek.
  2. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez 20 minut. Sprawdzamy widelcem. Jeśli frytki są miękkie, wyjmujemy z piekarnika, posypujemy solą i zajadamy.

frytki dyniowe 1

Dyniowe frytki

Składniki

  • dynia (ile chcecie)
  • oliwa z oliwek (w zależności od potrzeb, ja na jedną blachę zużyłam 3 łyżki)
  • sól gruboziarnista

Jak przygotowujemy

  1. Dynię kroimy na słupki. Układamy na blasze i skrapiamy oliwą z oliwek.
  2. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez 20 minut. Sprawdzamy widelcem. Jeśli frytki są miękkie, wyjmujemy z piekarnika, posypujemy solą i zajadamy.
http://www.terazjem.pl/2015/10/20/dyniowe-frytki/

Dobrze smakuje ze wszystkim, jeżeli ktoś lubi dynię. Polecam z sosem czosnkowym.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*