Zdrowy dodatek pozbawiony zatrważającej ilości tłuszczu i innych niezidentyfikowanych składników jest możliwy. Korzystajcie z sezonu i zajadajcie frytki z dyni. Najlepiej smakują zaraz po wyjęciu z piekarnika oprószone solą gruboziarnistą.
Proste i szybkie w przygotowaniu, do tego w pięknym kolorze. McDonald’s może się schować. Serio!
Składniki
- dynia (ile chcecie)
- oliwa z oliwek (w zależności od potrzeb, ja na jedną blachę zużyłam 3 łyżki)
- sól gruboziarnista
Jak przygotowujemy:
- Dynię kroimy na słupki. Układamy na blasze i skrapiamy oliwą z oliwek.
- Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez 20 minut. Sprawdzamy widelcem. Jeśli frytki są miękkie, wyjmujemy z piekarnika, posypujemy solą i zajadamy.
Składniki
- dynia (ile chcecie)
- oliwa z oliwek (w zależności od potrzeb, ja na jedną blachę zużyłam 3 łyżki)
- sól gruboziarnista
Jak przygotowujemy
- Dynię kroimy na słupki. Układamy na blasze i skrapiamy oliwą z oliwek.
- Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez 20 minut. Sprawdzamy widelcem. Jeśli frytki są miękkie, wyjmujemy z piekarnika, posypujemy solą i zajadamy.
Dobrze smakuje ze wszystkim, jeżeli ktoś lubi dynię. Polecam z sosem czosnkowym.